Vann kvarts miljon – tar körkort

Amanuel Aklilu från Insjön skrapade fram 250 000 kronor i direktsändning den 13 december. Efter Luciasången på TV4 Nyhetsmorgon var det dags att välja lott och börja skrapa. Med sig i studion hade Amanuel en vän som fotograferade och filmade händelseförloppet. Garantivinsten på 100 000 kronor dök inte ens upp på lotten han skrapade och han är mer än nöjd med den kvarts miljon kronor han skrapade fram. Det var inget han förväntade sig när han köpte lotten på Hemköp i Leksand.

Trodde han vunnit en TV

När Amanuel köpt lotten på Hemköp och skrapat fram tre TV-apparater trodde han att han vunnit en TV. När han sedan gick för att lösa in vinsten förklarade personalen att de tre TV-symbolerna istället innebar att han skulle få skrapa fram en storvinst i TV. Föreställ er skillnaden mellan att tro att du vunnit en ny TV till att få veta att du ska till TV4-studion och skrapa fram en vinst på minst 100 000 kronor.

Investering i körkort

Amanuel Aklilu har velat ta körkort ett tag och det är vad han kommer lägga en del av vinstpengarna på. Eftersom han vann mer än garantivinsten funderar han också på att köpa en bil. Ett körkort är en mycket bra investering för framtiden och ett klokt val av den 20-åriga studenten. Bilen får dock vänta tills han är färdig med körkortet, ännu ett smart drag. Det är alltid roligt att se yngre vinnare också tycker Svenska Spel.

Trisskrap i TV

På lotten som Amanuel Aklilu valde att skrapa fanns flera höga belopp, bland annat 500 000 kronor och även maxvinsten på 5 000 000 kronor, men inga 100 000 kronors symboler dök upp. Att vinna 250 000 kronor är mer än dubbelt av det som garanteras och för en 20-årig student finns det mycket att göra för pengarna. Under skrapet var Amanuel självklart nervös, men efteråt i loungen bakom studion var han lugn och nöjd.

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster