Tolvmiljonersvinst i Nyhetsmorgon

En dag fick Caroline Almgren ett mejl av sin mamma Cecilia, i mejlet fanns en bild på en Trisslott med tre framskrapade klöversymboler. Mamma Cecilia förklarade att hon ville dela vinsten med sin dotter, någonting hon redan tidigare lovat Caroline. I lördags den 14 december var det dags och det var Caroline som fick skrapa lotten i direktsändning, med mamma Cecilia bakom kulisserna.

100 000 kronor i månaden i tio år

Väl i sändning började Caroline med att välja lotten med antal år. Hon förklarade att hon kände sig lite nervös. När första lotten var färdigskrapad visade den att vinsten var på tio år och garantivinsten låg då på 1,2 miljoner kronor. De visste inte att de skulle vinna så mycket mer än så när Caroline på måfå valde ut en lott i mitten av korgen.

Vinstsumman avgjordes på den sista rutan och alternativen som kunde vinnas var 10 000, 15 000, 30 000 och 100 000. När nolla efter nolla skrapades fram gick ett sus genom studion och både programledaren och Caroline tappade hakan när de såg att vinsten blev 100 000 kronor. Detta resulterade i en vinst på inte mindre än tolv miljoner kronor för mor och dotter.

Planer för pengarna

När Cecilia köpte sin lott på Hemköp Kungsporten i Billdal hade hon troligtvis inte väntat sig en mångmiljonvinst. Planerna är bland annat en resa för mor och dotter till Paris, där de varit tidigare. Caroline har dessutom resor både till Alperna i Italien och till Spanien i tankarna. Ett nytt padelracket ska det också bli. Med vardera sex miljoner kan bådas liv förändras avsevärt.

När det skrapas fram tio år brukar förväntningarna ligga på en något lägre vinst, men denna gång blev det högvinst ändå med de 100 000 kronorna i månaden som skrapades fram. Mamma Cecilia och dottern Caroline fick åka hem från Stockholm sex miljoner kronor rikare och ännu vet de inte vad de planerar för sin vinst, förutom sina resor förstås.

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster