SkrapLotto ger utdelning

Det kan vara svårt att tro sina ögon när man läser att Svenska Spels nya lott, som släpptes för någon vecka sedan, redan gett upphov till en ny miljonär. Vinsten var faktiskt så pass oväntad, att vinnaren själv först trodde att hen ”bara” hade vunnit den i jämförelse blygsamma summan på 30 000 kronor! Om du känner dig avundsjuk är du nog inte ensam, för vem vill inte vara först i landet att vinna miljonvinsten på en ny lott?

Vinsten ägde rum i Lilla Edet, vilket är en tätort någon mil norr om Göteborg. På en måndag, för ett par veckor sedan, bestämde sig en Keno-stamkund hos Lengroths Spel & Café för att punga ut 30 kronor extra för att pröva den nylanserade SkrapLotto-lotten; ”Ja, vilken tur vi hade! Det var första bunten vi öppnade.” bekräftar butiksägaren Martin Johansson i efterhand. Då det även var Martin som övertygade stamkunden att pröva lotten, är denne nog minst sagt tacksam mot Martin.

Det är något extra med Lilla Edet

Lustigast är att det inte är första gången den lilla orten med 4 000 invånare bevittnar en miljonvinst. Sommaren år 2006 vann faktiskt en av ortens lottospelare 1,8 miljoner kronor – i samma butik som SkrapLottos första miljonvinnare dessutom. Det är alltså inte alls förvånansvärt att Martin uppger att försäljningen av lotten ökat markant, för det är ju som om åskan slagit ner två gånger på samma plats – varför inte en tredje gång?

Det är nästan så att man blir sugen på att boka in en liten extraresa nästa gång man har vägarna förbi Göteborg för att själv kunna få pröva på lyckan i Lengroths miljonärsmaskin. För oavsett vilka oddsen är för att själv vinna en miljon där, eller för den delen få se ännu en Lengroths-miljonär överhuvudtaget, går det inte att förneka att den lilla spelbutiken kommer att gå till i historieböckerna som en av Sveriges mest lyckligt spelombud.

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster