Samma rad har spelats i 20 år – nu kom storvinsten

Många spelar på samma Lottorad vecka efter vecka och för en del slår turen till oväntat. Det var just vad som hände en 70-årig kvinna från Trelleborg under Lottodragningen onsdagen den 11 december, när hennes 20 år gamla rad gav en rejäl storvinst. Kvinnan var ensam vinnare med sju rätt och hade även en rad med sex rätt, vilket gav henne en vinst på cirka 2,9 miljoner kronor. Någonting hon själv inte trodde på.

När Natalie Wallin, vinstkommunikatör på Svenska Spel, ringde upp kvinnan trodde hon först att det var en telefonförsäljare som ringde och var nära att lägga på luren. Men istället fick hon meddelandet att hon blivit miljonär, någonting hon vägrade tro innan hon hade sett det själv. Dagen efter ringde Svenska Spel henne igen och då var hon fortfarande förvånad, dock mer samlad och bad om ursäkt för hur skeptisk hon varit dagen innan. Det tar ett tag att landa i det, menar kvinnan.

Trevlig överraskning till jul

Kvinnan planerar att renovera sitt badrum och självklart sätta lite guldkant på julfirandet med en del av pengarna. Raden hon vann på är över 20 år gammal och började spelas av hennes man och hans arbetskamrater. Siffrorna är faktiskt deras födelsedagar. Kvinnan tog över raden för några år sedan då fler och fler börjat droppa av från att medverka. Tur var ju det för nu har hon, som hon själv säger det, mer pengar än hon någonsin har haft.

Vinnaren har aldrig fantiserat om en storvinst då hon trott att det inte skulle hända. Hon har spelat för att hon tänkt att det går till välgörenhet. Nu fick hon i alla fall en rejäl vinst tillbaka, även om hon hade svårt att tro det till en början. Vinstraden lämnades in på Direkten Entré och är den första miljonvinsten till Trelleborg detta år. Natalie Wallin som pratat med kvinnan menar att det blev många vändningar i samtalen innan kvinnan trodde på vinsten.

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster