Presentlotten blev till storvinst

Att få presenter är alltid roligt och om de sedan kan ge ännu bättre presenter, då är lyckan gjord. Precis som det blev för Karlstadsbon Jan Lundell med familj. De hade en trevlig tredje advent och satt i nyhetsmorgon och fick skrapa fram en storvinst.

Det började med två trisslotter som Jan fick i present av sin sambo och de gav lite småvinster men inga större summor. Istället för att behålla dessa småvinster så bestämde sig Jan för att köpa några lotter till Det räckte till att köpa ytterligare fem lotter. Bakom en av dem gömde sig de åtråvärda tv-apparaterna. Vilket garanterar en vinst som har en sexsiffrig summa.

100 000 kronor skattefritt

Valet att köpa nya lotter för småvinsterna visade sig vara ett smart drag och familjen var samlade i tv-studion när pappa Jan skulle skrapa den stora lotten. Efter lite förberedelser med provskrap för att få in känslan av att det är att skrapa den större lotten, och givetvis det obligatoriska sminket, var det då äntligen dags. Som sig bör fick han frågan hur det kändes och givetvis var det spännande. Efter en liten stunds småprat var det dags att välja lott. En lott som Jan redan innan valt ut, den längst fram i lådan.

Med ett ovanligt lugn och stort fokus skrapades ena rutan efter den andra fram och snart stod det klart att julklappspengarna hade ökat med 100 000 kronor. Men allt ska inte gå till julklappar inte, det finns både planer för att unna sig lite extra i vardagen och att eventuellt köpa lite skog. Där ser man vad ett par presentlotter kan leda till. Jan Lundell med familj kommer nog alltid komma ihåg tredje advent 2019 som en mycket vinstgivande dag. Trisslotter kommer nog vara standard att ge i present hädanefter. Och varför inte, det visade sig mycket lyckosamt för Jan Lundell från Karlstad.

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster