Kompisspel gav miljonvinst

Två kompisar, som är pensionärer, har spelat Lotto tillsammans i 15 år och har nu kammat hem en miljonvinst. Raden lämnades in i Kungsbacka och de hade ingen aning om att de fått sju rätt. När Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, ringde upp kvinnan som lämnat in raden trodde hon först att han ville sälja henne någonting. När han sade att det rörde hennes Lottorad som lämnats in den 7 december blev hon mer alert.

De hade lämnat in sina två lottorader med joker i Kungsbacka, men inte haft tid att rätta dem och hade därmed ingen aning om att de vunnit. Chocken var total när kvinnan fick veta att de vunnit lite över en miljon kronor, hon nämner att hon nog svimmat om det inte varit så att hon redan låg ned. Kompisens troliga reaktion nämndes också, knäsvag trodde kvinnan att denne skulle bli. Självklart var glädjen total när nyheten började sjunka in.

Egenkomponerad rad som bytes ut med jämna mellanrum

I 15 år har de två vännerna spelat Lotto tillsammans och de har vunnit några småsummor tidigare, men ingenting i närheten av en miljon. De brukar välja ut siffror till varsin rad och sedan byta ungefär en gång per halvår. Både vännerna är pensionärer och kvinnan påpekar vilken otrolig betydelse denna vinst har för de båda. Att få varsina 500 000 kronor är en dröm som besannas. Pierre Jonsson smittades själv av glädjen han fick höra under samtalet.

Vinnaren kan nu äntligen lämna in sin bil på lagning och tänkte fira vinsten med lite ost och någonting gott att dricka. Tänk att svara i telefon och tro att det är en försäljare som vill ha av dina pengar, men att det egentligen handlar om att Svenska Spel vill tala om för dig att du vunnit en miljonvinst. Vinnaren hämtade sin rad under samtalet och fick den uppläst igen. Den vinnande raden lämnades in på Mickes Spelcenter i Kungsbacka.

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster