Karlstadsbo firar Trissvinst med motorcykel

En vecka innan sin födelsedag bestämde sig Mathias Eriksson att resa hem till familjen för att fira. I present av sin mamma fick han en Trisslott, en större present än någon av dem kunde ana att det var. På lotten skrapade Matthias fram tre Klöver-symboler och först förstod han inte vad det innebar. Efter att ha skickat ett SMS till en kompis fick han som svar att det var månadsvinsten han hade lyckats skrapa fram på sin födelsedagspresent.

Lotten gav Mathias en vinst på minst 1,2 miljoner kronor och en chans att kunna vinna ännu mer i TV. Inom två veckor fick han besked om att komma till Stockholm. Väl där valde han att framföra sin tidigare lyckostrategi. Mamman hade plockat upp lott nummer fem från ICA Maxi och det var numret han fortsatte att satsa på. Vinsten landade på 15 000 kronor per månad upp till pensionsåldern för 49-åriga Matthias. Totalt blir vinsten 3,6 miljoner kronor.

Planer för vinsten

Matthias har spelat länge på Triss. I 20 år har han köpt lotter och skrapat men detta är hans första storvinst. När värsta chocken lagt sig gällande vinsten började han samla tankarna kring vad han skulle göra med pengarna. Listan började med att betala av sina lån för att kunna bli skuldfri och försäkra sig om att hans 18-åriga dotter kan ta sitt körkort. Att skaffa en riktigt bra motorcykel kommer även med på listan.

Det är andra veckan i rad som en värmlänning är en Klöver-vinnare. Det är alltså värmlänningarna som har turen med sig just nu när det gäller spel. Det är inte ofta det sker så stora vinster i TV heller. Under de 42 veckor som har gått. hamnar Matthias vinst bland topp tio av Klöver-vinsterna detta år. Det finns dock tid att kunna få in fler vinster på topp tio. Kanske ännu en vinnare från Värmland?

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster