Kan jag maximera mina vinstchanser på lotto?

Många som spelar på lotto har såklart siktet inställt på drömvinsten. Att kamma hem denna är dock inte helt enkelt och oddsen att vinna den är tyvärr mycket små, men ”plötsligt händer det”. Eftersom lotto är ett spel som enbart baseras på tur kan man inte använda sig av specifika strategier för att vinna lättare, men det finns en del saker du faktiskt kan göra för att maximera dina chanser till vinst. Vissa tips är rena myter medan andra faktiskt kan vara till din hjälp. Dock bör du alltid komma ihåg att det alltid är slumpen som avgör i slutändan.

Spela tillsammans och strunta i statistik

Det första och kanske bästa tipset av dem alla är att spela tillsammans med ett lag. Detta gör inte enbart spelandet roligare, utan det kan även öka chanserna till vinst. Genom att spela tillsammans kan ni spela på fler nummer och öka den totala insatsen. På så vis blir även vinstsumman – som ni delar lika på – större. Ett annat tips är att ignorera statistik helt och hållet – det är ändå alltid slumpen som avgör i lotto. Vilka siffror som kommit i tidigare dragningar har ingen betydelse inför framtida dragningar, så strunta i dessa och fokusera istället på din magkänsla.

Utnyttja bonusar och undvik horoskop

Ju fler rader du spelar på, desto större blir dina vinstchanser på pappret. Därför kan det vara bra att utnyttja erbjudanden och bonusar som ger dig gratis rader att spela på. Om du spelar på lotto online är erbjudanden som dessa inte ovanliga och de delas ofta ut till nya spelare. Något som många brukar gå efter när de väljer siffror är horoskop, men detta är såklart bara ett påhitt. Det kan till och med minska dina chanser till en riktigt stor utdelning eftersom fler spelare spelar på exakt samma siffror som du. Kom ihåg att spela för att ha roligt och att vinster enbart är en härlig bonus.

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster