10 miljoner i vinst till Oskarshamn

Lördagen den 14 september 2019 vann ett pensionerat par en storvinst på Joker. De hade prickat in rätt nummer och kammade hem hela 10 miljoner kronor. Paret hade lämnat in samma rad i flera år och nu var det alltså deras tur att få en bit av kakan. Deras lapp som hade sju rätt på Joker hade lämnats in på Ica Maxi i Oskarshamn och insatsen låg på tio kronor. De vann med andra ord en miljon gånger sin insats och kan nu klassa sig som mångmiljonärer. De har med andra ord utökat sin pension med en stor summa pengar.

Svenska Spels vinnarambassadör ringde upp paret

Svenska Spel har en vinnarambassadör som heter Pierre Jonsson och han fick tag i paret på söndagen vid lunchtid. Då hade paret precis hunnit rätta sitt spelkvitto och visste redan om att de kammat hem en riktig storvinst. Eftersom kvinnan lämnat in raderna var det hon som fick gratuleras via telefon. Hon uppger att det är svårt att förstå att de vunnit så mycket pengar. Hon berättar även att de alltid spelat samma lottorader och jokerrad för 34 kronor i veckan och att det är kul att kamma hem flera miljoner. Dock är paret fortfarande chockade över sin miljonvinst.

Vad planerar paret att göra med vinstpengarna

Att vinna tio miljoner kronor helt skattefritt är en riktigt stor grej och det tar troligtvis ett bra tag innan chocken lägger sig. Men Pierre Jonsson gav dem information om rådgivning och annat som paret uppskattade mycket. När det kommer till vad de ska göra för sin vinst uppger de inga specifika saker, förutom att tanken är att de ska dela med sig av vinsten. Dock uppger de inte vem som kommer få dela lyckan med dem, utan meddelar att det är någonting de måste prata om i lugn och ro. Vi önskar det pensionerade paret från Oskarshamn all lycka med sin vinst!

Alexander Isaksson

Betygsätt

Röster